Košík: 0 0,- CZK
Název eshopu
Nastavte si v admin / nastavení / předvolby / SEO

100% Esenciální olej BAY (Nové koření), 10ml

kliknutím zvětšíte
Bay Pimentovník éterický olej
Bay Pimentovník éterický olej Pimentovník
ks
Výrobce:Phytos
Cena s DPH : 89,- CZK
DPH:21 %
Dostupnost:skladem
Sklad:2 ks

SILICE Z PIMENTOVNÍKU. Antiseptický, antidepresivní, uklidňuje psychiku.

Esenciální olej nazývaný Bay pochází z listů pimentovníku (Pimenta acris). Má antiseptické, antidepresivní a uklidňující účinky. Je vhodný při nemocech dýchacích cest, při nervovém vypětí a svalových bolestech.

Bývá součástí prostředků proti vypadávání vlasů a další pánské kosmetiky, neboť olej z pimentovníku stejně jako ricinový olej pomáhá prokrvovat vlasovou pokožku a tím stimulovat růst vlasů. 

Upozornění: Tento EO dráždí sliznice a není proto vhodný pro astmatiky a pro lidi s dýchacími potížemi.

Hlavní komponenty: Eugenol, Myrcene, Chavicol, Linalool, 1,8-Cineole
Použitá část rostliny: Listy 
Extrakční proces: Parovodní destilace
Fyzický vzhled: Žlutá až tmavě hnědá kapalina
Země původu: Indie
 
Obsah: 10ml

Pimentovník (Pimenta) je rod rostlin z čeledi myrtovité. Plodem je kulovitá bobule. Rod zahrnuje 16 druhů a je rozšířen zejména v Karibiku a Střední Americe, v menší míře i v Mexiku a Jižní Americe. Pimentovníky mají tvrdé a trvanlivé dřevo a jsou zdrojem silic využívaných zejména v kosmetice, parfumerii a lékařství.
Nejznámějším zástupcem rodu je Pimentovník pravý, poskytující nové koření. O něco méně kvalitní nové koření se získává i z příbuzného druhu Pimenta racemosa. Oba druhy jsou zdrojem vonných silic a v tropech jsou pěstovány jako příjemně aromatické okrasné dřeviny.
 
Z listů karibského druhu Pimentovník racemosa je destilována silice, známá jako bay oil a používaná zejména v kosmetice a parfumerii. Listy a plody jsou též využívány k aromatizaci potravin a v medicíně.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace