Košík: 0 0 CZK
Název eshopu
Nastavte si v admin / nastavení / předvolby / SEO

100% Esenciální olej POMERANČ, 10ml

kliknutím zvětšíte
Pomeranč 100% esenciální olej
Pomeranč 100% esenciální olejPomerančePomeranče
ks
Výrobce:Phytos
Cena : 87 CZK
Dostupnost:skladem
Sklad:1 ks

SILICE Z POMERANČE.

Uvolňující, relaxační, antidepresivní. Pomáhá proti nespavosti, stresu a únavě. 

Pomerančová silice je osvěžující a relaxační. Zklidňuje, vhodný pro děti. Pomáhá při nespavosti, v klimakteriu, ulevuje při křečích. Má protizánětlivé, antiseptické, baktericidní a tonizující účinky.

Vhodná k péči o zralou, ochablou a unavenou pleť. Pomeranč bývá součástí přípravků proti ekzémům, dermatitidě a k regeneraci pokožky.

Esenciální olej se získává lisováním oplodí zralého čerstvého plodu subtropického stromu.

Informace: Zvyšuje fotosenzibilitu. Při použití EO zvyšujících fotosenzibilitu je dobré vyhýbat se přímému slunečnímu záření.

Hlavní komponenty: Limonene, Myrcene, Alpha-Pinene, Beta-Pinene
Použitá část rostliny: Slupky
Extrakční proces: Lisování za studena
Fyzický vzhled: Žlutooranžová až oranžová kapalina
Země původu: Jižní Afrika
 
Obsah: 10ml

Pomeranč je plod pomerančovníku čínského (Citrus sinensis). Pomerančovníky jsou stromy, zřídka i keře. Pochází pravděpodobně ze subtropických hraničních oblastí Číny a Vietnamu, nikde neroste jako planá rostlina. V 15. století byl do Evropy dovezen portugalskými obchodníky a záhy po objevení Ameriky i tam. Nyní je rozšířen do všech subtropických oblastí, v tropech se mu pro přílišnou vlhkost nedaří. Jde o nejvíce pěstované citrusové plody na světě.

Plody jsou kvalitním zdrojem vitamínu C a konzumují se čerstvé, kompotují se nebo lisují na osvěžující šťávu. Téměř 90% produkce pomerančů je průmyslově zpracováno. Ze slupek se získává pektin a hlavně esenciální oleje, které slouží k aromatizaci potravin a v kosmetice, v menší míře se používají v lékařství k výrobě tinktur.

Květu se pro jeho vůní a chuť používá jako upravující složka řady čajových směsí. V lidovém lékařství se užívají okvětní plátky svařené se solí k uklidnění nervů, proti astmatu, vysokému tlaku, horečce a zvracení, svařené s cukrem proti nechutenství.

Ročně se sklidí asi 60 milionů tun citrusových plodů. Skoro 70% připadá na pomeranče. Z jednoho stromu pomerančovníku, který je v průmětu 6 – 10 m vysoký, se ročně sklidí 7000 – 8000 plodů, známé jsou i výnosy 20000 plodů. Pomerančovníky mají kvalitní plody jen tehdy, projdou-li obdobím chladu. Pro poskytnutí co největší a kvalitní úrody nutno stromy prořezávat.
Přestože pomerančovník snese poměrně různorodé subtropické podnebí, jednotlivé kultivary jsou k docílení maximálního a kvalitního výnosu vázány na určité zeměpisné oblasti. Všeobecně pomerančovník nesnáší přemočená místa ani vysokou vzdušnou vlhkost. V období velkého sucha je však nutno stromy zavlažovat. Během plné vegetace požaduje vysokou teplotu a hodně slunečního svitu, v období klidu přežije krátkodobý pokles teplot pod bod mrazu. Stromy se dožívají až 100 let, ale z ekonomických důvodů se počítá s životností 30 let. Nové stromky se vypěstují roubováním na podnože vyrostlé ze semen, pak plodí za cca 5 let. Pomerančovníky se také vysazují poblíž lidských obydlí i jako solitéry pro poskytnutí stínu.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace