Košík: 0 0,- CZK
Název eshopu
Nastavte si v admin / nastavení / předvolby / SEO

KAKAOVÉ BOBY celé nepražené Peru BIO, 100g

kliknutím zvětšíte
Kakaové boby nepražené celé
Kakaové boby nepražené celé Kakaové boby nepražené celé Kakaové boby nepražené celé Kakaové boby nepražené celé Kakaové boby nepražené celé
ks
Výrobce:Salvia
Cena s DPH : 98,- CZK
DPH:15 %
Dostupnost:skladem
Sklad:2 ks

100% NEPRAŽENÉ KAKAOVÉ BOBY - pravá čokoláda v té nejčistší a nejzdravější podobě.

Celé kakaové boby BIO neloupané pocházejí z Peru - producenta nejkvalitnějších kakaových bobů na světě. Vynikají příjemnou čokoládovou chutí s jemnými ovocnými a kouřovými tóny a mírnou hořkostí. Jsou aromatické a jejich chuť je dlouhodobá. Obal neloupaného bobu je tvořen slabou slupkou, kterou můžete před snězením sloupnout, ale můžete je jíst celé i se slupkou (podobně jako arašídy).

Kdo si dnes dokáže představit svět bez čokolády? Jen málokterý z nás. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost. V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. Nápoj byl tmavý, hořký, z vysoce ceněných kakaových lusků. Za 100 kakaových lusků se v té době dal koupit jeden zdravý otrok. Už to napovídá, proč Aztékové drželi tmavý nápoj v tajnosti před celou Evropou. V 16. st. se uskutečnila snaha dovézt z Mexika do Španělska 200 tun kakaových lusků, nicméně několik lodí bylo zajato a tajemství po 100 letech prozrazeno.

V průběhu 17. st. se s kakaem seznámil zbytek Evropy. Nejvíce jej opěvovalo Holandsko, Švýcarsko, Anglie, Belgie, … Až do 19. st. se čokoláda konzumovala jako nápoj, ale už s přidáním cukru či mléka. Ovšem vždy jako tekutina. Je tomu teprve cca 150 let, kdy lidstvo přišlo na bonbóny, tabulkové čokolády – přesně tak, jak je nám známa čokoláda dnes. 

Kakaové boby jsou výchozí surovinou při výrobě čokolády. Většina z nás vnímá čokoládu jako nutné nezdravé mlsání - nutné proto, že čokoláda tvoří až 1 % spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. 

Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou nezanedbatelné. Cítíte se dobře po pozření čokolády? Čokoláda je již ředěna, vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakao – neředěná čokoláda.

Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je maximálně výstižné. Při prvním okusení budete překvapeni, jak nezvykle boby chutnají. Budete cítit silnou výraznou čokoládovitost, avšak beze stop sladkosti, boby jsou spíš nakyslé a hořké. První setkání však automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Usmívající se

Sekané kakaové boby jsou na skus měkké podobně jako lískové oříšky. Neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně během jednoho padesátigramového balení. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po zkonzumování sáčku, po seznámení se všemi choťovými podobami bobů se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová… 

Nepražené kakaové boby obsahují látky přímo ovlivňující psychickou pohodu a výkonnost organismu. Díky působení kanabinoidu anandaminu, esenciální aminokyseliny tryptofanu, fenylalaninu a theobrominu dochází k vyplavení několika hormonů mj. serotoninu, jenž mají jako komplex za následek - pocit uvolnění, štěstí, klesnutí hladiny stresových hormonů a zároveň mírnou stimulaci, podněcující k další tvořivosti. 

Kakaové boby se v tomto stávají skvělým antistresorem a adaptogenem. Pocit uvolnění a mírná stimulace se dostaví již velmi brzy po požití kakaových bobů – řádově do několika desítek minut. Dojde k rozjasnění očí, mysli a ke zvýšení chuti do práce. Kakaové boby se tímto stávají skvělým pomocníkem při studiu, či psychicky a fyzicky náročných zaměstnáních a úkonech.

Složení: 100% Theobroma cacao BIO

Doporučené dávkování a způsob přípravy:
Kakaové boby se mohou konzumovat samotné, jsou zdravou alternativou čokolády, nebo jako součást müsli, kaší a smoothie. Lze je použít i na ozdobení dezertů nebo na výrobu vlastní domácí čokolády. Při jejich konzumaci oceníte jejich čistou čokoládovou chuť beze stop sladkosti.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

2 767 kJ/652 kcal

Bílkoviny

12,6 g

Sacharidy

22,15 g

- z toho cukry

<0,7 g

Tuky

56,4 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

33,0 g

Vláknina

25,6 g

Sůl

0 g

Země původu: Peru

Surovina pro individuální použití

 

 

 

 

 

 

 

 

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace