Výrobce: | Salvia |
Cena : | 69,- CZK |
Dostupnost: | skladem |
Sklad: | 1 ks |
Koření a léčivá bylina. Vyniká temně červenou barvou a kyselou chutí.
Sumah je součástí turecké a arabské kuchyně, kde se používá na rožněná masa, do kebabů, salátů, jogurtových dippů, ale i luštěnin. Sumah díky své kyselé chuti v receptech nahrazuje ocet.
Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).
Složení: 100% Rhus coriaria
Použití: Sumah je koření arabské a turecké kuchyně, přidává se do kebabů, hodí se na grilované maso, do salátů, jogurtových dipů a luštěnin.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.