Výrobce: | Phytos |
Cena : | 68 CZK |
Sleva celkem: | 20 % |
Původní cena: | 85 CZK |
Dostupnost: | skladem |
Sklad: | 1 ks |
Stav: | Trvanlivost do 5/24 |
SILICE Z CITRONELY (LEMONGRASS).
Osvěžuje, působí dezinfekčně a detoxikačně. Léčí kožní problémy.
Silice z citronové trávy je antivirová, protizánětlivá, antimikrobiální a antiseptická. Pomáhá na kožní problémy a plísně. Ulevuje při křečích a má sedativní účinky. Uklidňuje při vyčerpání a stresu. Neutralizuje zakouřené prostředí.
Používá při výrobě mýdel, parfémů a přírodních repelentů, má uplatnění v kulinářství.
Esenciální olej je získáván destilací listů 30 až 50 centimetrů vysoké tropické trávy, která se pěstuje v Indii, Indonésii, Africe, jižní Americe a na Madagaskaru.
Není vhodný pro: Tento éterický olej dráždí sliznice a není proto vhodný pro astmatiky a pro lidi s dýchacími potížemi. V těhotenství a při kojení doporučujeme se tomuto oleji vyhnout.
Použití: Jde o koncentrát určený k ředění s vodou - pár kapek přidejte do vody do aromalampy nebo můžete pár kapek přidat i do vany do koupele.
Balení: 10ml
Lemoongrass (Citronová tráva, latinsky Cymbopogon citratus, anglicky lemongrass, česky správně voňatka citronová) je statná, vytrvalá tropická tráva z čeledi lipnicovitých. Pochází z jihovýchodní Asie, ale hojně se pěstuje i v Africe, Americe a Austrálii. Rod Cymbopogon zahrnuje přes 30 druhů.
Citronová tráva se využívá do kosmetických přípravků, k výrobě parfémů, solí do koupele, esenciálních olejů či k přípravě lahodného citronového čaje. V asijské kuchyni se používá k dochucování pokrmů. Do jídel se obvykle využívají cibulovité konce trávy, které se nakrájí na plátky. Tužší stonky jsou používány jako koření. Lze ji využít v čerstvém, zmraženém i sušeném stavu, výrazné citronové aroma tím neztrácí. Je také přidávána do vonných tyčinek, protože odpuzuje hmyz.
V České republice se dá citronová tráva pěstovat pouze jako přenosná rostlina, protože není mrazuvzdorná. Doporučuje se pěstovat na plném slunci v propustné hlinito-písčité zemině. Vyžaduje pravidelné zalévání a přihnojování. Vzhledem k jejímu následnému gastronomickému využití jsou vhodná pouze přírodní hnojiva.