VYNIKAJÍCÍ JEMNÁ CHUŤ, DO DEZERTŮ, NÁPOJŮ I VAŘENÍ.
Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje vody, bílkovin a laktózy – tím získává delší trvanlivost, výrazné krémové aroma, nežlukne, nekazí se a je vhodné pro alergiky.
Hlavní výhodou másla ghí je vysoký bod přepalování, který se oproti konvenčnímu máslu (150 °C) posunul na hranici 250 °C. Zajímavé je, že ghí není potřeba uchovávat v chladničce. Traduje se, že čím je starší, tím je lepší. Zraje jako víno a výborně se pojí se širokou škálou koření a bylinek.
Ghí s kokosovým olejem lze použít místo jiného tuku. Je vhodné na smažení, pečení a restování. Lze ho přidat do omáček, polévek a kaší. Máslo se při vysokých teplotách nepřepaluje a nevznikají tak nestravitelné toxické látky.
Složení: 60% máselný tuk (ghí), 40% BIO panenský kokosový olej
Skladujte při pokojové teplotě, důkladně uzavřené. Chraňte před přímým slunečním zářením. Bez nutnosti dodatečného chlazení. Případná změna konzistence není na závadu. (V horku se může ve sklenici rozpustit na konzistenci oleje, v chladu zase ztuhne).
Obsah: 500 ml