Výrobce: | Allnature |
Cena: | 59 CZK |
Dostupnost: | skladem |
Sklad: | 1 ks |
Speciální druh nerafinované vulkanické soli se zvláštní výraznou vůní, která připomíná vajíčka vařená na tvrdo.
Zatímco tradiční bílá kuchyňská sůl obsahuje většinou jen jednu látku - totiž chlorid sodný, látku známou pod označením kuchyňská sůl, himalájská sůl obsahuje naproti tomu bohaté množství dalších minerálních látek.
Himalájská sůl jemně růžová je díky obsahu železa, dále obsahuje i cenný hořčík, vápník, zinek, draslík a další minerály a stopové prvky s důležitým účinkem na naše tělo.
Himalájská sůl je jedinečná svým vyváženým obsahem přírodních minerálních látek.
Černá Himalájská sůl - je speciální druh vulkanické nerafinované soli s velmi specifickou a výrazně siřičitou vůní, která připomíná na tvrdo uvařená vejce.
Můžete ji přidávat libovolně do jakéhokoliv jídla, kde zvýrazní chuť. Využijete ji hlavně v indické kuchyni, ale i jako přísadu do různých salátů. Můžete si s ní posolit chleba s máslem, těstoviny, omáčky nebo brambory.
Himálajské černé soli se v její domovině Indii a Pákistánu říká sanchal nebo kala namak a ve skutečnosti není černá, ale spíš sytě růžová, cihlově červená nebo šedá, což způsobuje především vysoký obsah železa a jiných minerálních látek.
Černá sůl se těží hlavně v sopečných oblastech Pákistánu a Indie, není bělená ani rafinovaná, takže si zachovává maximální množství cenných stopových prvků.
Bez černé soli se neobejdete v indické kuchyni, kde se přidává do čatní, pickles, kořenící směsi, různých salátů a do mnoha dalších vynikajících pokrmů. Díky tomu, že má údajně chladivé účinky, tak se s její pomocí dochucují i osvěžující letní nápoje, nebo se černá sůl může přidat dokonce i na plátek banánu či jablka.
Sůl pochází z dokonale čistého prostředí a je vhodná pro veškeré využití v kuchyni i pro péči o tělo. Cenné látky, které obsahuje mají blahodárný vliv na náš organismus.
Složení: Jedlá himalájská vulkanická sůl černá jemná
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Obsah: 500 g