Kód: | ZT006P |
Výrobce: | Žitel |
Cena: | 8 340 CZK |
Dostupnost: | skladem |
Sklad: | 63 ks |
Pyramidové ohniště o objemu 80 litrů je určeno na výrobu biouhlu pro potřebu zahrady z vlastních zdrojů materiálu. Jenomže…
PRAuhlíři a biouhlíři jsou lidé družní. Celou výrobu biouhlu povyšují na společenskou událost. Z úklidu zahrady se stává příležitost setkat se s rodinou, přáteli, či sousedy kolem ohně, přikládat a dívat se do plamenů na vznikající rozžhavené uhlíky. Energii plamenů často využíváme na přípravu občerstvení, na opékání všeho, co lze napíchnout na klacek.
Ovšem, přidáním Plátu nad rozžhavené uhlíky celé setkání a společenská událost získává jiný rozměr. Vše se zklidní, zpomalí. Najednou se rozšíří možnosti na přípravu rozličných pokrmů a dobrot. Neodoláte pokušení připravovat nejen maso, ale také zeleninu, vejce, rozličné placky na slano i na sladko, dezerty s ovocem. A jako vždy nakonec zůstane biouhel pro Vaši zahradu.
Plát prošel naším PRAuhlířským ročním testováním, které pokračuje pravidelným používáním a je připraven najít si cestu i k Vám.
Plát je vyroben ze železa o tloušťce materiálu 12 mm, váží cca 42 kg.
Plát je navržen výhradně pro použití na Pyramidovém ohništi 80 litrů o šesti bocích.
Jak se plát používá?
Před prvním použitím celý plát důlkadně a ze všech stran a na všech hranách natřete jedlým olejem.
Vyrobte biouhel v Pyramidovém ohništi, aby dosahoval těsně pod průduchy v bocích. Biouhel nehaste, nechte ho hořet. Jeho energii využije plát. Mastný plát položte na ohniště. Tvar ohniště a vymezení na Plátu Vám napoví jak.
Plát má ve svém středu kruhovou díru. Ta slouží pro přikládání suchého palivového dřeva. Dřevo přikládejte do hranice ve tvaru jehlanu. Plamen nad plátem vytahuje vzduch skrz průduchy Pyramidového ohniště a zároveň se díky tomuto ohni neustále doplňuje biouhel, který spotřebováváme na ohřev plátu. Obecně lze říci, že čím větší je oheň uprostřed, tím je plát teplejší.
Pokud přestanete přikládat, máte ještě kolem 6ti hodin, než se spotřebuje všechen biouhel v ohništi. Pokud chcete biouhel zachovat pro zahradu, plát sundejte a biouhel uhaste, jak jste zvyklí. Pozor, s Plátem je nutné manipulovat ve dvou a v rukavicích. Má takovou tepelnou setrvačnost, že ještě 15 minut po sundání z ohniště na něm je možné usmažit vejce.
Plát udržuji během i po použití tak, že z něj obracečkou oškrábu zbytky potravin a setřu hadrem z přírodních vláken, napuštěným jedlým olejem. Před každým novým použitím ho rozpálím a horký znova naleštím hadrem. Tak jednoduché to je.
PRAuhlíři a fandové, jste vynalézaví a velmi všímaví. Velmi brzy zjistíte, jak regulovat přikládáním teplotu plátu a kdy na něj vložit jakou potravinu.
Užívejte si život s přáteli!